‘Otizm’in farkındayız, onların yanındayız’ www.diyarbakirgazete.com 2 Nisan 2018

Diyarbakır’daki Özel Mezopotamya Otizm Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından 2 Nisan Otizm Farkındalık günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.  Merkezin bahçesinde düzenlenen etkinlikte Otizmli öğrenciler, gönüllerince eğlendi.

Özel Mezopotamya Otizm Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Mehmet Şafi Ayyıldız, etkinlikte yaptığı konuşmada, 2 Nisan Birleşmiş Milletlerin deklare etmesinden sonra tüm Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Otizm Farkındalık Günü olarak anıldığını hatırlatarak, “Otizmli bireyler için son yıllarda ülkemizde bazı güzel gelişmeler yaşandığına şahit olmaktayız. Biz de bu şiarla 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığımızın onayıyla Merkezimizi kurduk” diye konuştu.

“DÜNYA OTİZM FARKINDALIZ GÜNÜ ÇALIŞMALARIMIZA İLHAM VEREN TARİHTİR”

Diyarbakır’da hizmet veren Kurumlarının açıldığı günden itibaren otizmle ilgili birçok toplumsal farkındalık oluşturacak faaliyetler düzenlediğine işaret eden Ayyıldız, “2 Nisan dünya otizm farkındalık günü de bu çalışmalarımıza ilham veren bir tarihtir. Kurum olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nca belirlenen eğitim planına ek olarak Spor ve Müzik faaliyetleriyle öğrencilerimizin tüm zenginliklerini ortaya koyacağı ölçekte geniş hareket alanı oluşturmayı hedeflemiş ve bu alanda bir çok öğrencimizde gelişim kaydetmiştir” şeklinde konuştu.

“OTİZMLİ BİREYLERE DAHA FAZLA HASSASİYET GÖSTERİLMESİ GEREKİR”

Ayyıldız, Otizmli bireylerin bir toplumsal zenginlik olarak görülmesi adına yapılan tüm destekleyici çalışmaları ve sosyal yaşamda daha fazla yer ve görev verilmesi hususunda Tüm kentlerde olduğu gibi Diyarbakır’da da bu konuda daha fazla hassasiyet gösterilmesine değinerek, “Çünkü erken yaşta tanı alan bireylerimiz için bilinen en etkin tedavi yoğun özel eğitimdir. Bu noktada sadece bir farkındalık çalışması yapmakla kalmayıp daha nitelikli ve tüm dünyada kabul gören eğitim çalışmalarını da ülkemizde uygulamamız ve geliştirmemiz gerekmektedir. Bugün bizimle birlikte etkinliğimize ve çocuklarımıza destek veren başta  tüm ailelerimize, öğretmen ve terapistlerimize ve ilimizin dinamiklerini oluşturan yöneticilerimize de teşekkür ediyoruz. Otizm’in farkındayız, onların yanındayız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: https://www.diyarbakirgazete.com/otizmin-farkindayiz-onlarin-yanindayiz 

RESİMLER